Vers vlees

   

Rundvlees

Vergeten vlees

Diverse soorten vlees zijn vrij onbekend voor veel mensen. Wij willen graag deze soorten weer onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande producten. Probeer de producten eens op de barbecue deze zomer!

  • Staartstuk
  • Bavette
  • Longhaas

Limousin Regionaal

Met een goede bereiding en Limousin Regionaal is rundvlees
een culinair succes aan tafel.

Sinds kort bieden wij een nieuwe superieure kwaliteit biologisch rundvlees.
Waar staat dit voor:

Limousin Regionaal staat voor ambachtelijk geproduceerd kwaliteitsrundvlees op geselecteerde Limousin-bedrijven in Peel en Maas, de Kempen en het Heuvelland.
Limousin Regionaal is een hoeveproduct, dat rechtstreeks van de boerderij aan de klant en aan ambachtelijke slagers wordt geleverd. De Stichting Limousin Regionaal oefent toezicht uit op kwaliteit van de limousin runderen en de houderij methode van de aangesloten Limousin-bedrijven, die onder deze merknaam produceren. De Stichting Limousin Regionaal ziet erop toe, dat de aangesloten Limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de voeding en gezondheid van hun Limousin-runderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering. De basisvoorwaarde hierbij is het IKB-certificaat. Dit betekent een extra onafhankelijke controle met het oog op de voedselveiligheid.
Limousin Regionaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalveren groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt. De aangesloten Limousin-bedrijven hebben bewust gekozen voor Limousins vanwege de sterke gezondheid, de soberheid en de goede moeder-eigenschappen van dit ras. Dit zijn natuurlijke eigenschappen, die ze zeer geschikt maken om met sobere natuurbegrazing smakelijk en superieur vlees te produceren.
Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees. De aangesloten Limousin-bedrijven dragen tevens bij aan natuurbegrazing, die door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd, vooral in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het belangrijkste voorbeeld is het collectieve begrazingsbeheer van het Nationaal Park De Groote Peel. De Stichting Limousin Regionaal is hiermee Staatsbosbeheer behulpzaam in het vergroten van de biologische diversiteit van haar natuurterreinen.
Aan Limousin-bedrijven, die op deze wijze produceren, wordt het logo Limousin Regionaal beschikbaar gesteld. Hiermee heeft de klant de zekerheid dat ook werkelijk dit kwaliteitsproduct wordt geleverd. Het Hoeve-product wat rechtstreeks aan de consument wordt geleverd is voorzien van de code stickers van het Dier Uniek Paspoort. Op verzoek van de klant moet dit ter inzage worden gegeven. Dit paspoort wordt uitsluitend verstrekt voor limousin dieren, die door de Stichting Limousin Regionaal zijn geselecteerd voor dit streekproduct. Het vlees wat door de ambachtelijke slager/versspecialist wordt geleverd, is voorzien van hun eigen etiketteringsysteem.

 

Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit Nieuw-Zeeland en uit Nederland. Al het lamsvlees is vers verkrijgbaar en heerlijk van smaak.

  • Lamskotelet
  • Lamsbout
  • Lamshaas
  • Lamsracks
  • Lamschumps (mini-lamsboutje)

Het lamsvlees is naar keuze naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.

Beemsterlant's varken

Het Beemsterlant's varken is ontstaan uit de vraag naar varkensvlees met garanties. Kwaliteit, smaak en prijs zijn niet meer de enige aankoop-argumenten van de consument. Voedselveiligheid en herkomst van het product op uw bord is een belangrijk aspect. Slagerij Van der Werff en de Beemster-varkenshouder hebben een overeenkomst gesloten om de kwaliteit van uw varkensvlees te waarborgen.

Het Beemsterlant's varken is onderscheidend op de volgende punten:

  • welzijnswaardig geproduceerd varkensvlees
  • veilige diervoeding, zonder antibiotica en groeibevorderaars
  • duurzaam geproduceerd
  • transparant en betrouwbaar

Slagerij Van der Werff heeft voor Beemsterlant's varkensvlees gekozen om u een lekker en eerlijk stukje vlees aan te bieden. Van vlees tot vleeswaren en maaltijden.
Makkelijk te bereiden, heerlijk van smaak en gevarieerd in presentatie!


Waterlands weelde kalfsvlees

Al ons verse kalfsvlees is afkomstig uit Waterland. Het keurmerk Waterland staat garant voor een gecontroleerde herkomst, natuur- en diervriendelijkheid. De dieren groeien op bij de moeder (minimaal 9 maanden) en worden gezoogd zolang ze dat zelf willen. Als de weersomstandigheden het toelaten verblijven de dieren op gronden waar de natuurlijke gras- en kruidensoorten voorkomen. Dit resulteert uiteindelijk in vlees dat lekker mals, sappig, roze van kleur en stevig van structuur is en blijft. Bovendien draagt deze manier van veehouderij bij aan het behoud van onze prachtige veenweide-gebieden.

Ons vlees is van de hoogste kwaliteit en onderscheidt zich door de verfijnde smaak. Ontdek ook het natuurlijke karakter van deze scharrelvleesproducten. Naast het natuurvlees uit Waterland bieden wij ook scharrelvarkensvlees en scharrelkip. Ook voor dit vlees gelden strenge selectiecriteria. Zo moeten de dieren de mogelijkheid hebben om zich op natuurlijke wijze te voeden en te bewegen. Respect voor de dieren vinden we terug in de kwaliteit en de smaak van het vlees.


Boerderijkip; ambachtelijk lekker

Kip is geschikt voor vele gerechten. Ons kip-assortiment bestaat uit uitsluitend Boerderijkip van Poeliersbedrijf Van der Laan. De kippen groeien hier op in een ruime omgeving en kunnen naar hartelust rondscharrelen. Er is veel aandacht voor het welzijn van de dieren en er wordt gezorgd voor een gezonde voeding.
U bent bij ons dus aan het juiste adres voor een heerlijk en smaakvol stukje kip.

  • Hele kip
  • Kipfilet
  • Kippenpoten
  • Kipvleugeltjes
  • Drumsticks
  • Gegrilde borrelpootjes
  • Kipschnitzels